פיטורין ללא שימוע – איך לפעול
כל עובד צריך לדעת כי בלתי אפשרי לפטר אותו מבלי שיערך לו שימוע. זכות השימוע היא זכות שמגיעה לכל עובד טרם פיטורין כאשר המטרה היא לאפשר לעובד להתגונן ולהשמיע את הטענות שלו מול המעסיק שלו. המקור של הזכות לשימוע הוא למעשה בפסיקה של בתי הדין לעבודה – בעבר, החובה לשימוע לעובד טרם פיטורין הייתה מוטלת רק על מעסיקים במגזר הציבורי, אך היא הורחבה באופן הדרגתי וכיום מוטלת גם על גופים ומעסיקים במגזר הפרטי. פיטורין ללא שימוע היא עילה שבגינה עובד יכול לתבוע מקום עבודה או מעסיק ולקבל על כך פיצויים.
מה קורה במקרה של פיטורין ללא שימוע
פיטורין ללא שימוע הם פיטורין שלא על פי הדין לכל עניין ודבר. במקרים של פיטורין שנעשים ללא שימוע, עומדות בפני העובד שתי אפשרויות. הוא יכול להגיש כנגד המעסיק שלו תביעה בבית הדין האזורי לעבודה ולקבל אישור על ביטול הפיטורים ועל השבתו למקום עבודתו, יחד עם פיצויים בעבור עוגמת הנפש שנעשתה לו. האפשרות השנייה היא הגשת תביעה לקבלת פיצויים מבלי שהעובד ינסה לשוב למקום העבודה שלו. פיטורין ללא שימוע אינם דבר מקובל מבחינה חוקית והעובד לא צריך להשלים עם העניין, לכן עליו לפעול בצורה משפטית להסדרת הנושא ולפנות לעזרתו של עורך דין לענייני עבודה.
כיצד בוחרים עורך דין
עבור פיטורין ללא שימוע, יש לבחור עורך דין דיני עבודה שיסייע לכם בהגשת התביעה בצורה הטובה ביותר. התחילו את החיפוש בבדיקה אחר עורכי דין אשר עיסוקם העיקרי הוא דיני עבודה, או שזהו אחד מתחומי המומחיות שלהם לפחות. לאחר מכן, בררו לגבי הניסיון של עורך הדין – כמה שנים הוא עוסק בתחום, האם יש לו סיפורי הצלחה שניתן למצוא ברחבי הרשת, וכמובן רשת המלצות מלקוחות עבר מרוצים. אם אתם זקוקים לשירותיו של עורך דין מקצועי ומנוסה שיסייע לכם בתביעה בגין פיטורין ללא שימוע, צרו קשר עם משרד עורכי הדין של רועי הוד ותיענו ברצון.