פיטורים לאחר חופשת לידה – מה עושים?
חוק עבודת נשים הוא חוק אשר המטרה שלו היא להגן על הזכויות של אישה עובדת. החוק נועד להגן על האישה כאשר היא עוברת טיפולי פוריות, כאשר היא בהריון, במהלך חודשי ההיריון שלה וגם בסיום חופשת הלידה. החוק מעניק מגוון רחב של זכויות לאישה כמו הגנה מיוחדת ממקרה של פיטורים לאחר חופשת לידה, פיטורים בהריון ועוד. אישה שמפוטרת לאחר חופשת הלידה שלה או במהלך ההיריון נדרשת לפנות לשירותיו של עורך דין דיני עבודה אשר יסייע לה לדרוש את זכויותיה ואף לתבוע בגין הפרת הזכויות המגיעות לה.
פיטורים לאחר חופשת לידה – מהי מהות האיסור
ישנו סעיף בחוק אשר מורה על איסור לפטר עובדת במשך 60 ימים לאחר שמסתיימת חופשת הלידה שלה. אם המעסיק רוצה לעשות זאת, עליו לבקש היתר מיוחד מבית הדין לעבודה. ההיתר כשלעצמו יינתן רק אם הממונה ישוכנע שלפיטורים אין שום קשר ללידה או לחופשת הלידה של העובדת. המטרה של סעיף זה היא למנוע ממעסיקים למנוע מאישה לחזור לעבודתה לאחר הלידה בשל ההיעדרות שלה. כל מעסיק חייב לפעול בהתאם לחוק, במידה והמעסיק איננו פועל בהתאם לסעיף אשר מורה על איסור פיטורים לאחר חופשת לידה, האישה שפוטרה רשאית לפנות לעורך דין דיני עבודה ולהגיש תביעה בגין זאת.
כיצד בוחרים עורך דין דיני עבודה
במקרה של פיטורים לאחר חופשת לידה, על האישה שפוטרה לפנות לעורך דין המתמחה בדיני עבודה על מנת לקבל חזרה את מקום העבודה שלה, או לקבל פיצויים על עוגמת הנפש שנעשתה לה. כדאי לבצע מחקר על מנת למצוא עורך דין אשר מתמחה בדיני עבודה, בעל ניסיון והמלצות מלקוחות עבר מרוצים. מומלץ לבחור בעורך דין אשר עסק בתיקים של פיטורי נשים שלא כדין והפרת זכויות העובדת, והשיג לעובדת שפוטרה או הופרו זכויותיה את הפיצויים המגיעים לה. אם אתם מחפשים עורך דין עבור מקרה של פיטורים לאחר חופשת לידה, או הפרת זכויות נשים בעבודה, צרו קשר עם משרד עורכי הדין של רועי הוד, עורך דין מקצועי ומנוסה שייצג אתכם בכבוד.